MudMaster wint EK onder 21 2023

10 July 2023 - Engeland wint voor het eerst sinds de dubbelslag in 1982 en 1984 de titel voor spelers onder de 21 jaar. Er doen uiteraard ook oudere spelers mee, maar dat komt doordat de leeftijdsgrens wordt gehanteerd op het moment dat de kwalificatiewedstrijden beginnen. 
De titel komt Engeland dik verdiend toe. De grote held werd uiteindelijk de Engelse keeper Trafford. Tot aan de finale had Engeland nog geen enkel tegendoelpunt hoeven slikken. Daar leek in de finale in de 99st minuut verandering in te komen door een licht bestrafte penaltyfout. Alleen was er buiten keeper Trafford gerekend. De Spaanse (mede)topscorer van het toernooi Ruiz mocht vanaf 11 meter aanleggen, maar hij bezweek onder de druk. Keeper Trafford stopte de niet zo best ingeschoten penalty, waarna hij ook de rebound keerde. Spanje kreeg nog een 3e kans, alleen deze werd voor het lege doel over getikt. Een held is geboren en zodoende won Engeland alle 6 de wedstrijden met ook nog eens 0 tegendoelpunten.
Dit Europees kampioenschap stond ook nog in het tegen van plaatsing voor de Olympische Spelen. Frankrijk is als gastland automatisch geplaatst waardoor er nog 3 plaatsen overbleven. Aangezien Engeland zich niet kan plaatsen omdat ze op de Olympische Spelen onder de vlag van het Britse Koningrijk spelen, hebben de overige halve finalisten zich geplaatst. Naast finalist Spanje zijn dat verder toch wel heel verrassend Israël en Oekraïne.
Tsja en dan Nederland...wat moet ik daar nou over zeggen behalve dat Van der Looij de coach was met zijn onbegrijpelijke keuzes. Niet te geloven dat de grootste talenten van het land onder deze coach moeten spelen na het vorige mislukte toernooi. Het spel was vaak niet best, al dacht de trainer daar anders over. Toch hebben we in de laatste wedstrijd tegen Georgië voldoende kansen gehad om verder te komen, maar helaas het was ze niet gegund.

In onze poule kon MudMaster zijn 2e beker van het seizoen pakken na eerder de Primera Division te hebben gewonnen. Na de finale maakte hij een reuzesprong vanaf plaats 16 door zowel de kampioen als de topscorer juist te hebben. Mullmuzzler ging als koploper de finale in. Hij had Spanje als kampioen, maar helaas voor hem miste Ruiz die penalty waardoor hij zakte naar plaats 8 en zijn leidende positie niet kon verzilveren met een eerste bekertje. Zo dicht ligt winnen en verliezen bij elkaar in de sport.

De Top 5

1. MudMaster met 351 punten.
2. Kevinhvd met 342 punten.
2. Herr Mislintat met 340 punten.
4. Ralfinha met 337 punten.
5. FC Balletjebreed met 334 punten.

Top 3 poules

1. ALLE-COMPETITIES en Nacpraat met 1357 punten.
3. AFC AJAX AMSTERDAM*** met 1313 punten.

Iedereen bedankt voor het meedoen en tot de volgende keer.

Gda3 – moderator EK onder 21